Fietsroute Wiede Wold

Afstand: 70 km
De Wiede Wold fietsroute is een route van 70 km (op te splitsen in 2 kleinere routes) en gaat over de knooppunten van het fietsnetwerk. U kunt op elke punt opstappen, er is geen specifiek start- of eindpunt. De route is desgewenst op te splitsen in twee kortere rondjes. Wij adviseren u in dat geval van knooppunt 60 door te steken naar knooppunt 77. 
Kijk voor meer info of om de route via GPX te downloaden >>
 

 

Heerlijkheidruinenroute

Afstand: 44 km
De bewegwijzerde route begint in Ruinen waar op de plek van de huidige Maria kerk het oudste klooster van Drenthe stond.
Maar deze bewegwijzerde route kun je ook bij De Woldstek starten. Je fietst dan via Berghuizen naar het prachtige Echtenerveld. Een schitterend glooiend bospad slingert langs vennen en heidevelden.
Deze route is her te downloaden.

> Terug fiets- en wandelroutes 

Een eindje om met Het Drentse Landschap

Afstand: 45 km
Deze route van Drents Landschap loopt langs de Reest, een meanderend grensriviertje tussen Drenthe en Overijssel. Het dal heeft een geheel eigen karakter en is niet echt te vergelijken met de andere beekdalen in Drenthe. De route voert langs landgoederen, heideterreinen, bossen, beekdalgraslanden en sfeervolle boerderijen.
Deze route is hier te downloaden.
De route is uitgeschreven en bevat ook nog diverse informatie over punten die je onderweg passeert. Hij loop door Berghuizen wat op slechts een paar minuten fietsen van onze accomodatie is, dus kun je bijna vanaf de camping starten.

> Terug fiets- en wandelroutes 

Dwingelderveld

Afstand: 47 km
Vanaf De Woldstek kun je de knooppuntenfietsroute ‘Buiten de bewoonde wereld in Nationaal Park Dwingelderveld’ starten. Deze route voert langs Drentse boerderijen met groene weilanden naar de weidse heide en het bosgebied van het Dwingelderveld en is echt een aanrader.
Deze route is hier te downloaden.
De route is uitgeschreven en bevat ook nog diverse informatie over punten die je onderweg passeert. Hij loopt langs onze accomodatie dus je kunt vanaf de camping starten.

> Terug fiets- en wandelroutes 

Havelterbergroute

Afstand: 54 km
De Havelterbergroute is een afwisselende fietstocht door landelijk Drenthe. Zo fiets je langs hunebedden, heidevelden en schaapskuddes. Je komt door Ruinerwold (op een steenworp afstand vanaf de camping) Havelte en Meppel, een lieflijk stadje waar het rijke handelsverleden nog zichtbaar is. Ook een prima plek om vlak voor het einde van de fietstocht iets te gaan eten op één van de vele terrassen op de pleinen of aan het water.
Deze route is hier te downloaden.

> Terug fiets- en wandelroutes 

Beleef en ervaar de Koloniƫn van Weldadigheid

Afstand: diverse routes van 31 tot 66 km
Fiets door de natuur en wandel in de voetsporen van de paupers. Beleef en ervaar de Koloniën van Weldadigheid. Daar waar Generaal Johannes van den Bosch 200 jaar geleden de Maatschappij van Weldadigheid oprichtte. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van zijn gedachtegoed hier nog terug te vinden. Een uniek stuk Nederlandse geschiedenis met een rijke historie gelegen in Drenthe, Friesland en Overijssel. Omringd door drie schitterende Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, Weerribben-Wieden en het Dwingelderveld. Een prachtige uitvalbasis voor uw fiets- of wandeltocht.

> Terug fiets- en wandelroutes 


 

scroll

AnkerBoven
Login