Eindsprint wedstrijd zondag 28 september

Zondagmiddag 28 september, wederom een mooie dag om een wedstrijd te hebben.

In totaal hadden zich 11 personen ingeschreven, er werd deze laatste wedstrijd gevist om dubbele punten voor het einklassement.

R

 DSC02915

Precies om 13.00 uur werd door Bo Hilbrink het startsein gegeven en de wedstrijd is begonnen, al binnen een paar seconden had Joost Kornet zijn eerste forel, Harrie Benjamins volgt als 2e, op de voet gevolgd door Martin den Harder, Cor Schoute en Willem Wassenaar. Wat een mooi begin van de wedstrijd.

Sjoerd Hulzinga vangt als 6e een forel en dan is het even rustig.

DSC02902

Maar Cor weet als eerste zijn 2e forel op het droge te krijgen, gevolgd door Joost en ook Willem vangt zijn 2e forel.

Ook Pascal Eilander weet zijn eerste forel te lanceren, gevolgd door Sjoerd en Harrie die hun 2e forel ook binnen halen. Ook Wilfried Bouwman vangt zijn eerste forel, gevolgd door Willem die zijn 3e inmiddels al heeft. Wat een geweldige vangst deze eerste ronde. Dit gaat bijna de hele 20 minuten door. Een spannende Eindsprint wedstrijd dus!

Ook de 2e ronde is van start gegaan. Wat zijn de vissers gespannen en fanatiek zeg,

Je voelt de spanning gewoon op de vijver, maar goed de punten liggen dan ook wel dicht bij elkaar…

DSC02952

Ook deze 2e ronde zijn de vangsten goed te noemen, niet zo spectaculair als in de eerste ronde, maar toch…

Ik zit hier heerlijk met Margriet op het bankje de wedstrijd te kijken, het zonnetje schijnt en er blijft steeds even wat publiek kijken. Heerlijk die rust hier op het vijvercomplex!

De eerste 4 ronden zitten er inmiddels op, ze kunnen allemaal even van de vijver om wat te drinken en misschien nog wat te nuttigen. Om 15.00 uur gaan we weer van start.

De forel zit er weer in voor deze ronde… laat de hengels maar weer te water…

DSC03143

Ook na de korte pause is het weer geweldig aan het water, de 1 na de andere forel wordt op het droge gehaald. Soms is de spanning wel heel groot bij de vissers, ook worden er veel forellen gemist, wat af en toe wel een scheldpartij te weeg brengt, maar ze houden het gelukkig netjes.

Martin, Cor en Pascal zitten alle 3 volop in de race, al heeft Pascal het zwaar, de zenuwen blijken hem toch een beetje parten te spleen… maar goed hij wil dan ook wel heel graag de wisseltrofee nog een jaar mee naar huis, maar ook Martin heeft zijn oog op deze mooie beker laten vallen!

Om precies 5 over half 5 wordt het eindsignaal gegeven en kan er worden geteld en gewogen. Margriet trekt zich gelijk hierna terug om de gegevens in  te voeren in de computer om de uitslag bekend te maken.

DSC03110

Precies om 17.15 uur is de uitslag bekend en zie je toch wel wat gespannen koppies op het terras.

Nummer 1 van de dag is geworden met 16 forellen Martin den Harder

Nummer 2 met 14 forellen is geworden Cor Schoute

En nummer 3 met 9 forellen is geworden Pascal Eilander, dit met een klein verschil in gewicht op nummer 4. Hierdoor is Pascal nog net 1e geworden in het puntenklassement en mag wederom de Beker nog een jaar mee naar huis nemen.

3winnaars

 

winnaar2014

Pascal, Martin en Cor van harte gefeliciteerd met het behalen van de 1e, 2e en 3e plaats.

Dit verhaal is mede dankzij Connie (vrouw van Wilfried) geschreven!

Kijk hier voor de volledige uitslag Eindsprint wedstrijd
Kijk hier voor de vollledige uitslag Puntenklassement 2014

Aanvullende gegevens