Koppelvissen bij De Woldstek

Zit je op het terras van De Woldstek als amateurvisser en zie je al die ervaren vissers zich gereed maken -en hun hengels- voor de wedstrijd. Sommigen hebben wel 7 hengels mee... indrukwekkend! Iedereen kent elkaar van een andere wedstrijd.

DSC02489

Als de eerste toeter gaat mogen de loten getrokken worden, op die loten komen de verschillende stekken te staan waar ze telkens 25 minuten mogen vissen. het zijn best stoere mannen en het is grappig om te zien dat ze best zenuwachtig zijn. 

Margriet is de opper en deelt iedereen in. Op stoere opmerkingen reageert ze net zo stoer terug. Echt leuk om te zien.
Ik hor ergens een smoes, zo van: ja, maar ik heb twee maanden niet gevist, wordt wel even wennen. Yeah, right.

DSC02561

Dit is eigenlijk net Wimbledon, maar dan op visgebied. Er zijn ook prijzen, de eerste, de tweede en de derde winnaars mogen kiezen. Daarna worden de resterende prijzen verloot. Het zijn leuke prijzen:
- SHIMANO zonnebrillen, slachtmessen, fileermessen, knuppeltje, knuppeltje met onthaker, verschillende flessen likeur, BonalsKado, powerbait, glaslood, vleesschalen...
Mooie prijzen en alles twee keer, het is tenslotte een koppelwedstrijd.

Toeter gaat, het giet on! De vissen hebben er zin in, die springen gewoon uit het water... ze dagen de vissers uit!
Guido Brauckmann heeft de primeur en vangt de eerste forel. Het is stil aan de waterkant, op het ploppen van de loodjes en dobbers na. Binnen twintig minuten zijn er nog maar 8 gevangen door de diverse teams.

DSC02352

Toeter sluit de eerste run af, de vissers pakken alles op en gaan na hun volgende stek. Even alles netjes maken en de toeter gaat alweer. De hengels gaan weer op en neer. Nu zijn het de jongste deelnmers die de eerste forel eruit wee te halen. Tiesse is de tweede. 

DSC02427

DSC02378

Na de derde ronde even een pauze... borrel en een hapje, ja voor mij dan!
Het zonnetje schijnt lekker en er is weinig wind, echt lekker om te vissen.

De toeter gaat weer en de wedstrijd gaat weer verder. Eddie heeft de eerst forel in de 4e ronde, mooi gedaan man... en daar vangt ook Rob, goed bezig, Evert haalt er ook eentje op de kant, ondertussen geeft Rob advis aan zijn vismaat Charlie. Johannes vangt nog net een vis in de eindtoeter.

DSC02495

De laatste ronde is begonnen en de vraag rijst: WIE HEEFT ER HET BEST GEVANGEN?
zie de uitslag via deze link!

Dit prachtige verhaal is geschreven dankzij Sabine (een gezellige campinggast)

DSC02463

voor alle foto's van deze avond kun u terecht op de fotopagina!

Aanvullende gegevens