Eerste Karper wedstrijd succes

Zondagmorgen 8 uur was iedereen aanwezig voor de loting. In totaal hadden zich 7 deelnemers ingeschreven. Om half 10 gaf Andre het startsein en de wedstrijd is begonnen. Het weer viel wel iets tegen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Al Naar 10 minuten kreeg Jan Damhuis beet, maar miste uiteindelijk toch zijn eerste beet. Kwart voor 10 heeft Arjan Klontje beet, maar raakt het kwijt, het bleek de steur te zijn (hiervoor werd anders 10 kilo gerekend) maar Arjan had hem helaas niet op de kant gekregen.

Iedereen zit geconcentreerd aan de waterkant en zijn druk bezig een goed voerplek te creëren. Om 10 uur wordt de eerste karper door Patrick Nes geland, gevangen op 2 meter onder de kant… een mooie Spiegel.
Het blijft hierna een tijdje stil aan de waterkant.. Rond 11 uur komt Leon met de kar rond en kan men genieten van een kopje koffie en eventueel een heerlijke gehaktbal.

Inmiddels is het 2 uur, ik ben even een tijdje niet aan de waterkant geweest. Er blijkt in de tussentijd toch wel al wat gevangen te zijn.
Patrick heeft er 2 onder de kant gevangen met maden. Jan Damhuis heeft tot nu toe 1 karper gevangen op 9,5 meter ook op maden.
Albert Meijer ving de eerste 3 uur helemaal niets, maar gaat nu helemaal los, inmiddels zitten er ongeveer 15 karpers in zijn net, alles gevangen op 11 meter met maden.

Sta nu naast Edwin de Groot, hij heeft nu ongeveer 10 karpers gevangen ook op afstand met mais. Johan Molenberg heeft er tot nu toe slechts 1 in het net ook op afstand van 11 meter, onder de kan geen beet gehad, hij heeft zijn eerst karper gevangen op maden en mais. 

Arjan Klontje zit op stek 6 en heeft tot nu toe 1 forel en 2 voorntjes gevangen, maar nog geen karper. Marc Hof zit op het eind en heeft ook nog geen karper gevangen, wel een mooie zalmforel.

We zijn inmiddels weer een uur verder en de klok geeft 3 uur aan.
Patrick zijn gezicht staan op onweer, naast hem wordt de ene na de andere karper binnen gehaald. Jan heeft de smaak ook te pakken en ook Albert weet van geen ophouden. Naast Albert zit Edwin en doe ook leuk mee.
En ook Johan heeft inmiddels mer dan 1 karper in het net zitten. 

Nog een uur te gaan, het is heerlijk aan de waterkant te staan, alleen al de rust…

Patrick is er helemaal klaar mee en biedt zijn karperspullen te koop aan, zo de pest heeft hij er in, maar blijft gelukkig toch sportief aan de waterkant zitten en weet zelfs nog een karper op de kant te krijgen.

Het is 4 uur en André heeft het eindsignaal gegeven, er kan worden gewogen.
We beginnen bij Patrick , hij heeft er uiteindelijk toch 3 weten te vangen met een gewicht van 5,18 kilo, Jan Damhuis heeft er 7 weten binnen te halen met een gewicht van 11,79 kilo. Dan Albert zijn totaal komt op 25 stuks, dit wegen we in 2 keer, totaal gewicht 41,84 kilo. Edwin heeft ook goed gevangen, totaal 13 karpers, een gewicht van 20,6 kilo. Dan Johan met 5 karpers en een gewicht van 8,41 kilo. Arjan Klontje heeft helaas geen karpers gevangen, alleen een forel en 2 voorntjes, ook Marc Hof heeft helaas geen karper binnengehaald alleen een zalmforel.

Rond 5 uur zit iedereen gezellig aan de bar en maakt André de uitslag bekend.
In totaal is er 87,82 kilo gevangen aan karpers (een totaal van 53 karpers)

De winnaar van onze eerste KARPERWEDSTRIJD is met duidelijk verschil
ALBERT MEIJER!

Iedereen bedankt en hopelijk tot de volgende keer.

Het woldstekteam!

Aanvullende gegevens