Verslag aftrap wedstrijd zondag 30 maart..

...een prachtige dag om de aftrap mee te beginnen.
Om 13.00 uur wordt het startsein gegeven en alle 19 deelnemers werpen hun hengel uit.

 

Al binnen een paar seconden wordt de eerst forel aangeslagen door Wilfried, maar hij mist. Nico Kop weet binnen een minuut de eerste forel te landen gevolgd door Martin, ook Harry weet er 1 binnen te halen. In de 5e minuut wordt door Bell een forel gevangen, waarna Sjoerd H. volgt. Ook Louise (onze enigste vrouw) blijft niet achter en weet een forel op de kant te krijgen. Dave sluit de rij en binnen 10 minuten zijn er al 8 forellen gevangen. Er heerst doodse stilte op de vijver, uiterste concentratie op de vijver.

Er valt na 10 minuten even een stilte van 5 minuten, maar dan wordt er weer van alle kanten gevangen. Na  20 minuten zit de eerste ronde er op, totale vangst 1ste ronde: 19 stuks; een goed begin van de wedstrijd, nog 7 ronden van 20 minuten te gaan.

Er wordt weer forel uitgezet, iedere ronde wordt er 8 kilo forel uitgezet.

Iedereen is verplaatst naar zijn of haar 2de stek en staan weer er weer klaar voor, nog snel even een sjekkie en we kunnen weer beginnen.

De 2e ronde weet ook Nico weer als eerste te vangen. Het blijft even wat langer stil dan in de eerste ronde, maar ook deze ronde wordt er weer goed gevangen..

Zo blijft het nog 2 ronden door gaan, de tel zijn we inmiddels kwijt, maar daardoor blijft het spannend. Na 4 ronden, het is inmiddels 14.35 uur is er even een pause van 25 minuten zodat iedereen even wat kan drinken en eten.

Om 15.00 uur wordt het startsein weer gegeven en ook nu wordt er vanaf het startschot weer volop gevangen, links, rechts, voor mij, overal wordt forel binnen gehaald.

Het gaat heel goed, de spanning is er wat af en er worden al wat grapjes over en weer gemaakt. Bell zit op z’n gemak met z’n sigaartje tussen zijn lippen heerlijk van het zonnetje te genieten en probeert ondertussen nog een forelletje aan de haak te slaan, maar de forel lijkt het aas van zijn buurman lekkerder te vinden…

Na 8 ronden te hebben gevist en de vijver allemaal een keer rond te zijn geweest wordt het eindschot gegeven en worden de hengels op de kant gehaald. Andre gaat met de Kar rondo m iedereen zijn vis te tellen en te wegen. De uitslag wordt in de computer gezet en de deelnemers kunnen in tijd hun gevangen forel slachten.

Nadat iedereen klaar is en lekker op het terras zit bij te komen, worden de laatste prijzen nog op de prijzentafel gezet en kan de uitslag bekend gemaakt worden.

In totaal is er 64 kilo uitgezet en maar liefst 60,2 kilo weer uitgevangen…

De nummer 1 is Pascal Eilander met in totaal 15 gevangen forellen met een gewicht van 6 kilo, Martin den Harder volgt als 2e met 14 gevangen forellen met een gewicht van 5,7 kilo, op nummer 3 met 12 stuks staat Harry Benjamins met een gewicht van 4,9 kilo. Hij eindigde net voor Joost Kornet die er ook 12 wist te vangen maar met een gewicht van 4,6 kilo.

De nummers 1 t/m 3 mochten allemaal een prijs van de prijzentafel kiezen en de rest van de prijzen warden verloot onder de deelnemers.

Klik hier voor de totale uitslag!

Iedereen bedankt voor de gezellige middag!

Het Woldstekteam!

Aanvullende gegevens